in

‘Barcelona luistert en denkt mee over transfer Cillessen’

Afgelopen vrijdag hield hij de nul voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Wit-Rusland en dat hoopt hij vanavond in de kraker tegen Duitsland weer te doen. Jasper Cillessen is ondanks het feit dat hij nauwelijks in actie komt voor FC Barcelona gewoon de eerste doelman van Nederland. De kans dat hij volgend seizoen nog steeds actief is voor Barcelona, lijkt echter met de week kleiner te worden. Marca weet vandaag zelfs te melden dat de Nederlander mag uitkijken naar een nieuwe club.

Cillessen is sinds het najaar van 2016 de tweede doelman van Barcelona. Na drie seizoenen eerste keeper te zijn van Ajax koos de in Goesbeek geboren doelman voor een stap hogerop. Bij zijn aankomst in Barcelona werd direct duidelijk dat hij Marc-André Ter Stegen voor zich zou moeten dulden. Dat is nog steeds het geval. Cillessen is alleen in de Copa del Rey verzekerd van een plek onder de lat. Omdat Ter Stegen op vrijwel geen fout te betrappen is, heeft Ernesto Valverde ook geen reden om te wisselen.

Cillessen, die in april alweer zijn 30e verjaardag viert, is ambitieus en wil graag eerste keeper zijn bij zijn club. Vanwege die ambities heeft hij de leiding van Barcelona laten weten te willen vertrekken uit Spanje. De clubleiding begrijpt hem en zal een eventuele transfer in de zomer niet tegenhouden. Maar dan moeten geïnteresseerde clubs wel aardig in de buidel tasten. Cillessen heeft nog een contract tot de zomer van 2021. Barcelona is dan ook alleen bereid hem te laten gaan bij een bod van minstens 45 miljoen euro.

Frenkie de Jong

Cillessen is op dit moment de enige Nederlander die uitkomt voor het eerste elftal van Barcelona. Daar komt vanaf komend seizoen verandering in. De Catalaanse grootmacht wist afgelopen transferperiode Frenkie de Jong te strikken voor een bedrag dat de 90 miljoen euro nadert. Daarmee krijgt Cillessen gezelschap van zijn land- en ploeggenoot bij het Nederlands elftal.

Terwijl de geruchten over een eventueel vertrek steeds sterker worden, laat hij in een quiz met Frenkie over Barcelona, voorzichtig doorschemeren dat hij volgend seizoen gewoon bij Barcelona speelt. Frenkie ging in de fout bij de vraag over de datum van Sant Jordi, waarop Cillessen zei: “Nee, dat is op 23 april. Volgend jaar wanneer je hier bent, herinner ik je hieraan en kunnen we er na mijn verjaardag over praten. De 22ste is mijn verjaardag.”

Xavi Hernández komt toch niet in actie voor Catalonië

Prachtig: voetbalwereld staat stil bij sterfdag Johan Cruijff