in ,

‘Pjanic alternatief voor Verratti’

In de zoektocht naar een versterking voor op het middenveld wordt Barcelona al een lange tijd gelinkt aan Marco Verratti. De middenvelder zou zelf ook wel oren hebben naar een transfer naar Catalonië, maar zijn huidige werkgever is niet van plan de speler zomaar te laten gaan. Daarom is Barcelona achter de schermen druk bezig met alternatieven.

De Italiaanse middenvelder is de eerste prioriteit voor een versterking op het middenveld. Indien het Barça niet lukt om Verratti binnen te halen, waar de club serieus rekening mee houdt, schakelen ze over op andere spelers. Zo wordt naast Verratti ook Jean Mickaël Seri genoemd. De middenvelder van Olympique Nice heeft een uitstekend seizoen achter de rug, maar ook hij lijkt niet te mogen vertrekken van zijn club. Vandaar dat Barcelona volgens Mundo Deportivo met een schuin oog kijkt naar Miralem Pjanic (Juventus). Ook voor hem geldt dat hij een uitstekend seizoen achter de rug heeft, waarin hij met zijn club net naast de Champions League greep, maar er wel met het kampioenschap en de bekerwinst vandoor ging.

De 27-jarige middenvelder van Juventus wordt al een langere tijd gevolgd door Barça. De Bosniër maakte in zijn tijd bij Olympique Lyon veel indruk in de onderlinge wedstrijden met de Catalaanse topclub en werd al snel vergeleken met Juninho Pernanbucano, de Braziliaanse vrijetrappenspecialist die tussen 2001 en 2009 speelde voor Lyon. Ook was Pjanic één van de uitblinkers tijdens de wedstrijden in de kwartfinale van het afgelopen Champions League-seizoen tegen Barça, waarin Juventus veel te sterk was.

Pjanic heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen seizoen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan zijn coach, Massimiliano Allegri. Allegri heeft van Pjanic een speler gemaakt die naast een creatieve speler aan de bal, ook nog eens heel veel defensief werk verricht. Deze verbetering heeft de speler tot een zeer interessante optie voor Barça gemaakt, naast het feit dat hij een heel technische speler is met een geweldig schot in de benen.

De kans dat Pjanic volgend seizoen in Camp Nou voetbalt, lijkt overigens zeer klein. Hij speelt pas een jaar voor Juventus en Barça heeft een overvloed aan middenvelders in de selectie en zou dus eerst moeten verkopen. Daarbij opgeteld dat Marco Verratti prioriteit nummer één blijft voor de Catalanen.

Video: Ter Stegen geeft razendsnel antwoord op kwesties

‘Barca-doelwit versterkt geruchten door huis te kopen in Barcelona’