in

Pique met toestemming naar de VS: Verdediger krijgt akkoord voor nieuwe Davis Cup

Gerard Pique is allang niet meer alleen die verdediger van FC Barcelona. De Catalaan heeft meerdere succesvolle bedrijven. Met één van die bedrijven heeft Pique een nieuw plan om de tenniswereld een flinke boost te geven. De verdediger sloeg donderdag de training bij FC Barcelona over om met zijn bedrijf Kosmos af te reizen naar Orlanda. Daar kreeg Pique goed nieuws te horen.

Pique verdedigde dinsdag tegenover de Internationale Tennis Federatie (ITF) zijn revolutionaire plan voor de Davis Cup. Het management van de ITF keurde Pique’s plannen goed. 71.4% was voor het plan van de verdediger. Daarmee zal de Davis Cup voor de komende 25 jaar gaan veranderen. De nieuwe plannen gaan vanaf 2019 in werking.

De nieuwe Davis Cup zal er dan als volgt uit gaan zien: 18 landen zullen in november in één week uit gaan maken wie het beste land van de wereld is. Het toernooi wordt in de week van 18 tot 24 november gespeeld. De vier halve finalisten van de huidige Davis Cup zullen het opnemen tegen twaalf landen die zich in februari kunnen plaatsen.

De overeenkomst tussen de ITF en Kosmos bestaat is voor 25 jaar. Het bedrijf van Pique heeft de steun van onder andere de CEO’s van Rakuten, Hiroshi Mikitani en Oracle, Larry Ellison, die miljoenen investeren in het project. In elke editie van de nieuwe Davis Cup is er zo’n 20 miljoen euro te verdelen over de tennissers.

“Vandaag is een historische dag en we zijn ervan overtuigd dat de overeenkomst met de landen zeker de toekomst van de Davis Cup en de ontwikkeling van tennis op alle niveaus een impuls gaat geven”, aldus Pique.

LaLiga sluit lucratieve deal: Barcelona en Real Madrid naar de VS

Barcelona bereikt akkoord: Verdediger voor 6 miljoen naar Sassuolo