in

LaLiga sluit lucratieve deal: Barcelona en Real Madrid naar de VS

Het zal niet lang meer duren voordat Spaanse topclubs als FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid wedstrijden gaan spelen in de Verenigde Staten of Canada. De competitieorganisator LaLiga heeft namelijk een overeenkomst is gesloten met Relevant Sports, een multinational dat zich richt op media, sport en entertainment. De precieze invulling van de deal is niet bekend gemaakt. 

LaLiga heeft een overeenkomst gesloten voor 15 jaar met Relevant Sports. Het is vooral de bedoeling dat de topclubs van de Spaanse Liga in de komende jaren vaker naar Noord-Amerika afreizen voor een Liga-wedstrijd. Ook dit seizoen zullen FC Barcelona of Real Madrid al een wedstrijd in Noord-Amerika gaan spelen. “Ons doel is om de passie voor het voetbal over de hele wereld te vergroten. Hierdoor zullen we zeker groeien in de VS en Canada”, aldus Javier Tebas, voorzitter van LaLiga.

LaLiga wil niet alleen een grotere competitie buiten Europa worden, de competitieorganisator is ook van mening dat het kansen biedt voor de clubs uit de Liga. De clubs kunnen daardoor zaken doen in andere delen van de wereld en daardoor verder groeien.

LaLiga is niet de eerste competitieorganisator die wedstrijden organiseert buiten de landsgrenzen. In de Verenigde Staten doen de NBA en NFL het al jaren en worden er ieder jaar wedstrijden gespeeld in Europa.

Samenvatting | FC Barcelona – Boca Juniors (3-0)

Pique met toestemming naar de VS: Verdediger krijgt akkoord voor nieuwe Davis Cup