in

Piqué: “Schandalig dat bestuur geld heeft uitgegeven om onze spelers te bekritiseren”

Gerard Piqué (33) stond de afgelopen dagen flink in de schijnwerpers. Dinsdagavond na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Ferencvaros (5-1) maakte FC Barcelona via haar officiele kanalen bekend dat een aantal spelers hun contract bij de Catalanen hebben verlengd. Marc-André Ter Stegen tekende bij tot 2025, Clement Lenglet en Frenkie de Jong zelfs tot 2026. Piqué zelf verlengde tot 2024.

Aanleiding voor de vier contractverlengingen is vooral de financiële malaise bij FC Barcelona. Door de coronacrisis lopen de inkomsten gigantisch terug, terwijl de kosten wel door blijven lopen. Desbetreffende vier spelers zijn akkoord gegaan met een gigantische salarisverlaging. Zo gingen De Jong, Lenglet en Ter Stegen akkoord met een salarisverlaging van dertig procent. Piqué deed hier nog een schepje bovenop en is akkoord gegaan met een salarisverlaging van vijftig procent. In zijn nieuwe contract wordt het Piqué wel mogelijk gemaakt elke zomer te kiezen om te stoppen of een voetbalavontuur buiten Europa aan te gaan. De Catalanen hoeven Piqué geen toestemming te geven FC Barcelona te verlaten voor een andere topclub in Europa.

In La Vanguardia blikt Piqué terug op het afgelopen jaar: ”Het einde van vorig seizoen was een absoluut drama. We hebben echt de tijd nodig gehad om dit te verwerken. Op vakantie heb ik mijn hoofd kunnen leegmaken en ben daarna met volle moed weer opnieuw begonnen”, meldt de centrale verdediger.

Piqué is in ieder geval erg blij met de komst van trainer Ronald Koeman: ”Koeman is erg direct en duidelijk. De kleedkamer houdt ervan. Onze arbeid is enorm toegenomen.”

Verder doet het de 33-jarige verdediger deugd dat de club momenteel enorm leeft: ”20.000 handtekeningen krijgen is ongelooflijk. Dat er zoveel mensen in opstand zijn gekomen terwijl er door de pandemie eigenlijk niet geprotesteerd kan worden, geeft aan dat de club niet slaapt”, doelt Piqué op de motie van wantrouwen tegen het huidige bestuur van de Catalanen.

Over de verstandhouding met voorzitter Josep Maria Bartomeu is Piqué duidelijk: ”Ik wil met niemand een slechte verstandhouding hebben, maar er zijn tijden geweest….”. Over het gerucht dat het Barça-bestuur geld zou hebben betaald om haar eigen spelers te bekritiseren is Piqué ook helder: ”Dat is natuurlijk schandalig en kan absoluut niet door de beugel”.

Als het aan Piqué ligt komt er vooral weer meer Barça-DNA in de club: ”Het verbaast me dat mensen als Guardiola, Xavi, Puyol of Valdés momenteel niet bij de club actief zijn. Ze maken deel uit van de geschiedenis van Barça.”

Ten slotte blikt de verdediger alvast vooruit op El Clasico van aankomende zaterdag: “We zijn het seizoen gelukkig goed begonnen, al was de nederlaag tegen Getafe wel een klap. Het is afwachten wat de wedstrijd tegen Real Madrid ons gaat brengen. We hebben in ieder geval vertrouwen”, sluit de 33-jarige het interview af.

https://twitter.com/LaVanguardia/status/1319529659508379648?s=20

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

Koeman over El Clasico: ”Zal op details worden beslist”

Terugblik op meest memorabele Clasico’s