in , ,

Koeman over El Clasico: ”Zal op details worden beslist”

Voor FC Barcelona wacht zaterdagmiddag de eerste El Clasico van dit seizoen. De Catalanen hopen in een leeg Camp Nou drie punten te pakken tegen de aartsrivaal. Trainer Ronald Koeman kent het belang van deze wedstrijd.

”De Clásico is een andere wedstrijd dan alle andere”, aldus Koeman op de persconferentie. ”Er komt veel druk bij kijken, al ervaar ik die druk als trainer al jaren. Het is een wedstrijd die op details zal worden beslist. Een overwinning zou zeer belangrijk zijn voor ons, natuurlijk. De spelers verdienen het voor het werk dat ze iedere dag leveren.”

Real Madrid kende een slechte aanloop naar El Clasico met nederlagen tegen Cadiz (0-1) en Shakthar Dontetsk (2-3). Koeman denkt zaterdag een ander Real te zien. ”Ze zullen de ruimtes die ze in de afgelopen wedstrijden hebben weggeven niet tegen ons weggeven. Ik verwacht een compacter Real Madrid. En voor Real is het natuurlijk heel belangrijk dat Sergio Ramos erbij is. Hij is een van de beste spelers, met veel persoonlijkheid, en kan invloed uitoefenen in dit soort wedstrijden.”

Barcelona kan zaterdag weer beschikken over Jordi Alba. De linksback keert na een blessure terug in de wedstrijdselectie. ”De speler heeft altijd het laatste woord, we zullen het afwachten. Ik ben er positief over, maar je moet altijd afwachten of hij nog een reactie krijgt. Als die er niet komt, is de kans groot dat hij gaat spelen”, besluit Koeman.

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Alba

El Clásico: Koeman kan weer beschikken over Jordi Alba

Piqué: “Schandalig dat bestuur geld heeft uitgegeven om onze spelers te bekritiseren”