in

Pique openhartig over bankrekening: ”Heb meer dan de begroting van Espanyol”

Gerard Pique was donderdagavond te gast bij het satirische programma La Resistencia op Movistar. De verdediger plaagde onder meer concurrenten Real Madrid en Espanyol en Pique onthulde een bijzonder verhaal over whatsapp-gesprekken met ‘pro-Real Madrid’ journalisten.

Een van de verhalen die Pique uit de boeken deed ging over een aantal journalisten uit Madrid. ”We hebben een Whatsapp-groep met de selectie en een aantal oud-spelers van de club. Ik heb hem gemaakt met het logo van Barcelona. Ik wilde een goede sfeer creëren”, vertelt Pique openhartig. ”En soms voegen we er een aantal mensen aan toe. We geven ze dan de kans om iets te zeggen, maar vaak zeggen ze niets. Journalisten Tomás Roncero of Alfredo Duro bijvoorbeeld. We sturen ze dan een aantal varkensemoji’s en schoppen ze dan weer uit de groep. Messi is één van de ergste.”

Shakira en Espanyol

In het satirische programma krijgen de gasten ook een aantal pittige vragen over bijvoorbeeld hun geld of hoe vaak ze seks hebben. “Tellen de wedstrijden in Santiago Bernabéu ook mee?”, regeerde Piqué scherp op die vraag. De verdediger werd ook gevraagd naar zijn huidige bankrekening. “Ik heb meer dan de begroting van Espanyol”, zei hij lachend. Echter wist de redactie van het programma direct te achterhalen dat het budget van de stadsgenoot 57 miljoen euro is. “Ja, ik heb meer geld”, herhaalde hij nogmaals lachend.

Gerard Pique onderhield altijd een goede relatie met oud-ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic. Ook over hem had Pique nog een anekdote. ”Ibrahimovic is iemand die enorm veel van geld houdt”, zei Pique. ”Op een dag zei hij tegen ons: ‘Jongens, geld is niet belangrijk’. We waren allemaal verbaast en in shock, totdat hij zei: ‘Veel geld is belangrijk’.”

Pique wilde presentator en komiek Broncano bedanken voor het interview, maar de verdediger was zijn cadeau vergeten. ”Ik wilde je het Catalaanse shirt meenemen, maar ik ben het vergeten”, zei Pique. ”Ik weet dat je fan van Atleti bent, dus ik wilde je het net van de laatste wedstrijd ook meenemen, maar ook die ben ik vergeten”, lachte Pique. ”Ik zal je ze opsturen.”

Messi mooiste ooit

Messi maakt mooiste doelpunt ooit voor Barcelona

Messi blessure

Inzetbare Messi kwakkelt sinds de kerst met blessures