in ,

Pique na nederlaag: ”Beter nu dan later in de competitie”

FC Barcelona kende vrijdag een valse start bij de seizoensopening van La Liga. De Catalanen gingen met 1-0 onderuit bij Athletic Bilbao. Aanvoerder Gerard Pique was na afloop teleurgesteld in de matige prestatie.

”We zijn vandaag op onze plek gezet”, zei Pique kort na de wedstrijd. ”We weten dat het moeilijk voetballen is in San Mamés, maar we waren vandaag niet onszelf. In de tweede helft trekken we de wedstrijd meer naar ons toe, maar soms wordt een wedstrijd door details beslist. En vandaag betekend dat een nederlaag voor ons.”

”We moeten het in de toekomst beter gaan doen, maar het beter dat we nu verliezen dan later in de competitie”, verzekerd de verdediger. ”We komen uit de voorbereiding en hebben een aantal nieuwe spelers en soms heeft dat tijd nodig.”

Pique heeft wel een oorzaak voor de nederlaag. ”We speelden vandaag te veel op onze eigen helft. We hebben wel gedomineerd, maar de details bepalen dit soort wedstrijden. In de slotfase hadden we scherper moeten wezen, maar we hebben nog tijd om dit te repareren.”

Coutinho-fcbarcelona

Bayern München maakt melding van principe akkoord

Athletic - FC Barcelona -Aduriz

Samenvatting | Athletic Bilbao – FC Barcelona (1-0)