in

Bayern München maakt melding van principe akkoord

Coutinho-fcbarcelona

Philippe Coutinho lijkt in de komende dagen te gaan vertrekken bij FC Barcelona. De middenvelder is op weg naar Bayern München, zo weet radiozender RAC1 vrijdag te melden. Directeur Guillermo Amor bevestigde het gerucht voor aanvang van het duel met Athletic Bilbao.

Een mogelijk vertrek van Coutinho hing al weken in de lucht, maar volgens de radiozender zou de Braziliaan nu akkoord zijn gegaan met een vertrek naar Duitsland. De kampioen van Duitsland gaat Coutinho naar verwachting dit seizoen huren met een optie tot koop.

Coutinho, die zich zich naar verluidt zondag gaat melden in Duitsland, is vrijdag door coach Ernesto Valverde buiten de selectie gelaten voor het duel met Athletic Bilbao. Directeur Guillermo Amor liet voorgaand aan het duel met Athletic weten dat Coutinho dichtbij een transfer is. ”We hebben een principe akkoord met Bayern München.”

Neymar

Coutinho was volgens de media wekenlang van groot belang tijdens de onderhandelingen met Paris Saint-Germain over de transfer van Neymar. Hij zou mogelijk in de deal worden betrokken, maar daar zag de dribbelaar van Barcelona niets in. Barcelona lijkt daardoor voorlopig af te haken voor Neymar.

Update 17-08-2019, 00.05 uur:

Bayern München heeft even na middernacht bekend gemaakt dat de club een principe akkoord heeft met FC Barcelona. De club schrijft dat Coutinho voor een seizoen gehuurd gaat worden met een optie tot koop. Naar verluidt betaald de Duitse club 15-20 miljoen euro voor de huurovereenkomst en kan de club Coutinho in de zomer voor 120 miljoen euro overnemen.

”Ik was afgelopen woensdag in Barcelona en we hebben een akkoord bereikt met FC Barcelona en de speler zelf. We zijn al een tijd bezig met Coutinho”, zo verteld Karl-Heinz Rummenigge in een reactie. De verwachting is dat Coutinho later dit weekend afreist naar Duitsland voor de medische keuring.

Rafinha

Barcelona morst bij debuut De Jong direct punten

Pique na nederlaag: ”Beter nu dan later in de competitie”