in

Pimienta haalt uit: ”Met dit team zou ik veel beter spelen”

Ronald Koeman staat het al het hele seizoen onder druk bij FC Barcelona na de slechte resultaten met het team. De één zegt dat het elftal niet goed genoeg is, de ander geeft Ronald Koeman de schuld van te verdedigend voetballen. Na de nederlaag tegen Real Madrid was de laatste die commentaar gaf García Pimienta, een voormalig coach van FC Barcelona B.

De voormalig coach van Barça B is van mening dat hij de ploeg naar een veel hoger niveau kan tillen. “Ik weet zeker dat het eerste elftal van Barça, met de huidige selectie, met wat er nu is en zodra Dembélé, Ronald Araújo, Pedri hersteld zijn, zal streven naar het winnen van bijna alle titels. Of we dan de Champions League, de Liga of de Copa zouden winnen weet ik niet, maar we zouden strijden om de titels”, verzekerde Pimienta, die veel jonge jongens uit de A-selectie onder zijn hoede had. ”Streven om te winnen betekent concurreren om te proberen al deze prijzen te winnen. Dan kun je Bayern München, Manchester City of Liverpool krijgen en dat duel verliezen, omdat het binnen het proces valt, maar het team zou beter spelen en zou meer opties hebben om titels te ambiëren. Ik twijfel er niet aan”, verklaarde de coach overtuigd.

Voorlopig is een vertrek van Ronald Koeman niet aan de orde. De coach krijgt het vertrouwen van het bestuur van FC Barcelona. Bovendien is de afkoopclausule van Koeman op dit moment een probleem voor de club. Pimienta behoort wel tot de mogelijkheden na het huidige seizoen als opvolger van Koeman.

Koeman ziet Frenkie de Jong uitvallen tijdens el clasico

Memphis

Falcao dompelt FC Barcelona verder in de problemen