in ,

Oshoala bezorgt Barcelona Femení nipte overwinning bij Huelva

FC Barcelona Femení heeft de uitwedstrijd bij Sporting Huelva zondagmiddag winnend afgesloten. Asisat Oshoala zorgde met haar treffer voor de 0-1 eindstand. Door de zege staat de ploeg van trainer Lluis Cortés nog steeds bovenaan.

De speelsters van Barcelona Femení betraden het veld met een speciaal shirt. Hier stond een boodschap op om de geblesseerde Stefanie van der Gragt een hart onder de riem te steken. De wedstrijd werd gespeeld op een belabberd veld. Beide ploegen hadden moeite om tot kansen te komen in het eerste half uur. Maar in de 29e minuut was het dan toch raak voor de Catalaanse vrouwen. Asisat Oshoala creeerde ruimte voor zichzelf op de rand van het strafschopgebied, waarna ze de bal met succes in de verre hoek plaatste.

Na rust was het Sporting Huelva dat dicht bij de gelijkmaker kwam. Na een prima aanval kwam een speelster van de thuisploeg vrij voor het Catalaanse doel, maar zij schoot de bal naast. De thuisploeg bleef aandringen, maar wist niet meer op gelijke hoogte te komen. Barcelona Femení pakte daardoor de vierde zege in de huidige competitie.