Oranje wint in en van Duitsland; De Jong trefzeker

Nederland heeft vanavond goede zaken gedaan in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap van 2020. Op bezoek bij Duitsland won het elftal van Ronald Koeman met 2-4. Frenkie de Jong maakte zijn eerste doelpunt in Oranje.

Uiteraard stond de middenvelder van FC Barcelona aan de aftrap. Evenals Jasper Cillessen, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Valencia. Bij Duitsland zat Marc-André Ter Stegen op de bank. Manuel Neuer kreeg wederom de voorkeur. Oranje liep al snel in de wedstrijd achter de feiten aan. Een splijtende pass van Joshua Kimmich brak de Nederlandse defensie open en luttele seconden later stond het via Gnabry 1-0. Oranje had het restant van de eerste helft veelal de bal, maar wist geen gaatje te vinden in de Duitse defensie.

In de tweede helft kwam de formatie van Ronald Koeman veel beter voor de dag. Na een kleine zestig minuten spelen, schoot Frenkie de Jong Oranje naast de Duitsers. De 1-1 was zijn eerste doelpunt in dienst van het Nederlands elftal. Oranje drukte door en kwam snel na de gelijkmaker op voorsprong. Door een eigen doelpunt van Jonathan Tah leek Nederland in een zetel te zitten, maar een benutte strafschop van Kroos bracht Duitsland langszij. Even leek Duitsland wederom aan het langste eind te trekken, maar dankzij doelpunten van Donyell Malen en Georginio Wijnaldum liep Nederland alsnog uit naar een 2-4 overwinning.

Nederland vervolgt de kwalificatiereeks maandag met een bezoek aan Estland.