in ,

Opmerkelijk persmoment Koeman; wel verklaring, geen antwoorden

FC Barcelona neemt het morgen op tegen Cadiz en dus stond er vandaag een persmoment op het programma met trainer Ronald Koeman. Normaal gesproken geeft de oefenmeester antwoord op vragen van journalisten, maar dat gebeurde dit keer niet.

Koeman besloot om alleen een verklaring voor te lezen. ”De club bevindt zich in een situatie van wederopbouw. We moeten een nieuw team opbouwen, zonder grote investeringen te doen. Dat kost tijd. Talenten kunnen over een paar jaar wereldsterren zijn. Jongeren krijgen de kansen, zoals Xavi en Andrés Iniesta die ook ooit kregen, maar geduld is vereist.”

Het relaas van de Nederlander ging nog even verder. ”In de Champions League kan je geen wonderen verwachten. De nederlaag tegen Bayern München moet vanuit het juiste perspectief bekeken worden. Het team moet gesteund worden, in woorden en daden. Ik weet dat de pers dit proces herkent, het is immers niet de eerste keer in de geschiedenis van de club dat we hierdoorheen gaan. We rekenen op uw steun in deze lastige tijden. We zijn heel erg blij met de steun van onze fans, zoals we zagen tegen Granada. Visca Barça!”

Naar verluidt gaat voorzitter Joan Laporta niet reageren op deze verklaring van Ronald Koeman. De preses wil niet nog meer onrust creëren voor het duel met Cadiz.

https://twitter.com/marca/status/1440649075846569994

FC Barcelona in extremis naast Granada

Nico González

Koeman heeft Nico terug in wedstrijdselectie FC Barcelona