in

Onvoorstelbare cijfers Barcelona: 138 keer balverlies

Jordi Alba tegen Liverpool

FC Barcelona heeft zich dinsdag van zijn slechtste kant laten zien. De ploeg van Ernesto Valverde wist in de halve finale van de Champions League een 3-0 voorsprong weg te geven, waardoor een finaleplaats uit handen werd gegeven. Natuurlijk keken ook alle data analisten naar het duel tussen Liverpool en FC Barcelona. En ook daaruit is zichtbaar dat Barcelona een onthutsend slechte wedstrijd speelde.

Een van de opvallendste zaken die opviel tijdens het duel, waarin spelers van Barcelona elkaar niet wisten te vinden, was het balverlies. De Catalanen leden in maar liefst 99 minuten spelen 138 keer balverlies. Jordi Alba was de gene met het meeste balverlies. Hij verloor de bal maar liefst 21 keer. Messi, Pique, Ter Stegen, Busquets en Coutinho allen 10 keer.

Het spel waarmee Barcelona de afgelopen jaren wist te imponeren was het combinatiespel. Dat was echter tegen Liverpool verre van succesvol. De Catalanen zagen maar liefst 99 passes niet aankomen bij een ploeggenoot. Opnieuw waren Jordi Alba en Gerard Pique de gene met de meeste onvoltooide passes. Beide spelers leverde de bal maar liefst 12 keer in.

Het bijzondere aan de statistieken is dat juist doelman Ter Stegen de meeste ballen veroverde. Dit deed doelman vanaf de doellijn. Van de 66 onderschepte ballen, wist Ter Stegen er 14 te veroveren. Busquets zorgde voor tien intercepties.

Messi vs Liverpool

Barcelona kan finale Champions vergeten na wanprestatie op Anfield

Laporta verkiezingen

Laporta gooit olie op het vuur en stelt zich kandidaat bij verkiezingen Barcelona