in ,

Ontwikkelingen rondom Neymar: Aanvaller komt niet in actie tegen Nimes

Neymar transfer naar FC Barcelona

De transfersoap van Neymar Jr. gaat verder en verder en nadert zijn climax. De nieuwste update in de soap is dat Neymar zondag niet in actie gaat komen tijdens de eerste wedstrijd in de competitie tegen Nimes.

Volgens technisch directeur Leonardo is de club inmiddels met een andere club in gesprek over de transfer van Neymar. ”Voorheen waren er geen gesprekken, maar inmiddels zijn we in onderhandeling over een transfer”, zo zegt Leonardo tegenover Canal Supporters. De club laat echter niet weten om welke club het gaat.

Ook trainer Tuchel werd zaterdag gevraagd waarom Neymar niet in actie kan komen en de oefenmeester had een andere uitleg voor de afwezigheid van Neymar. ”Neymar heeft nog geen volledige trainingsweek achter de rug en is daarom niet in staat om in actie komen tegen Nimes.”

Barcelona of toch Madrid?

Inmiddels is het duidelijk dat er slechts twee clubs in de race zijn voor de handtekening van Neymar. De Madrileense media schrijven dat Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid, zo’n 200 miljoen euro klaar heeft liggen voor de Braziliaan. Neymar zou dan wel een contract voor vijf seizoenen moeten tekenen bij De Koninklijke.

Aan de andere kant is het overduidelijk dat Neymar graag terug zou willen naar FC Barcelona. De Braziliaan heeft een goede band met enkele spelers binnen de selectie van FC Barcelona en Neymar liet zich ook meerdere keren uit over zijn succesvolle periode bij Barcelona. De Catalaanse media verwachten dat Philippe Coutinho en Nelson Semedo wel eens in de deal met PSG kunnen worden betrokken en dat Sergi Roberto bij een eventuele transfer terug naar de back-positie gaat. Komende week zullen beide clubs er alles aan doen om Neymar voor de start van de Liga terug te halen naar Spanje.

FC Barcelona Doelman Neto

Neto op zijn plek in Barcelona: ”In Brazilië droomt iedereen van deze club”

Barcelona traint in The Big House in aanloop naar tweede Napoli-ontmoeting