in ,

‘Ontsnappingsclausule hindert vertrek Ter Stegen en Bravo bij Barcelona’

FC Barcelona zit komend seizoen met een groot dilemma. De club beschikt over twee top keepers, keepers die beide komend seizoen onder de lat willen staan. Een groot probleem voor Luis Enrique, want beide doelmannen eisen komend seizoen een basisplaats.

Dinsdag konden wij al melden dat Marc-André Ter Stegen na de training met zijn zaakwaarnemer en de club over zijn toekomst heeft gesproken. De Duitser wil weten waar hij komend seizoen aan toe is. Mocht hij niet eerste keus worden van Luis Enrique dan overweegt hij te vertrekken.

Maar naast Ter Stegen heeft ook Claudio Bravo een gesprek gehad met de club, zo weet Catalunya Radio. De doelman, die de afgelopen seizoen merendeels van de wedstrijden speelde, heeft afgelopen vrijdag hetzelfde geëist bij de clubleiding. De Chileen wil komend seizoen spelen of hij vertrekt.

Volgens de Spaanse media hebben beide spelers hetzelfde antwoord gekregen van de club. Beide doelmannen mogen namelijk vertrekken als een club bereidt is om de clausule van de doelmannen te betalen. Voor Ter Stegen moet een club 80 miljoen euro op tafel leggen. Bravo kost daarentegen 40 miljoen euro. Hoewel het seizoen nog niet begonnen is heeft Luis Enrique nu al een probleem om te lossen.

Achter de schermen bij de trip naar St. George’s Park

Alena en Mujica sluiten aan bij Barcelona B, Lee voorlopig niet