Officieel: Supercup wordt beslist over één wedstrijd op neutraal terrein

FC Barcelona won het afgelopen seizoen zowel de competitie als de nationale beker. In de bekerfinale werd Sevilla met 5-0 verslagen, wat betekent dat beide ploegen elkaar treffen in de strijd om de Spaanse Supercup. De Spaanse Voetbalfederatie heeft vandaag bevestigd dat FC Barcelona en Sevilla elkaar niet twee, maar één keer ontmoeten. De afgelopen seizoenen ontmoetten de Spaanse kampioen en bekerwinnaar elkaar twee keer in de strijd om de Spaanse Supercup; dit seizoen dus niet.

Dat werd duidelijk na een ontmoeting van het bestuur van de Spaanse Voetbalfederatie. De wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 12 augustus. Een opvallend feitje is dat de wedstrijd niet gespeeld wordt in het stadion van FC Barcelona of Sevilla, maar op neutraal veld. Zeer waarschijnlijk buiten Spanje. Buiten Europa zelfs. De locatie is nog niet officieel bevestigd, maar Luis Rubiales van de RFEF bevestigde wel dat de wedstrijd zeer waarschijnlijk in het Marokkaanse Tanger wordt gespeeld.

Het feit dat er niet twee, maar één wedstrijd wordt gespeeld, heeft natuurlijk gevolgen voor de bankrekening van beide clubs. Om het financiële verlies te compenseren, heeft Rubiales een compensatie van 950.000 euro aangekondigd. Dat bedrag wordt niet verdeeld over beide clubs; zowel Barça als Sevilla ziet binnenkort een bedrag van 950.000 euro op de bankrekening verschijnen. Dat het bedrag zo hoog is, komt vooral door de reis die beide clubs moeten maken.