BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Luis Enrique nieuwe bondscoach Spanje

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft maandag Luis Enrique gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Spanje. De 48-jarige Enrique neemt bij Spanje het stokje over van Fernando Hierro, die vlak voor het WK Julen Lopetegui verving.

Lopetegui werd vlak voor het WK door de Spaanse voetbalbond ontslagen, omdat hij een akkoord had met Real Madrid en dit pas op het laatste moment aan de voetbalbond liet weten. De bond was niet te spreken over de actie van Lopetegui en liet vervolgens technisch directeur Fernando Hierro als interim-coach op de bank zitten.

Luis Enrique nam na zijn drie seizoenen bij FC Barcelona voor een jaar een sabbatical. Met Barcelona won hij onder meer drie landstitels, drie keer de Copa del Rey, de Champions League en de Wereldbeker voor clubs. Eerder werkte hij bij Barcelona B, Celta de Vigo en AS Roma.

Luis Enrique gaat bij de Spaanse bond samenwerken met José Francisco Molina. De oud-doelman en voormalig international van Spanje werd eveneens maandag gepresenteerd. Hij wordt bij de Spaanse bond de nieuwe technisch directeur, de positie die Hierro bekleedde voordat hij interim-coach werd. Luis Enrique heeft een contract getekend tot het EK 2020.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.