in ,

Officieel: FC Barcelona bevestigt vastleggen Pierre-Emerick Aubameyang

Het was even wachten, maar woensdagmiddag kwam het verlossende persbericht. FC Barcelona bevestigde dat het zich heeft versterkt met Pierre-Emerick Aubameyang. De spits komt transfervrij over van Arsenal.

Met Pierre-Emerick Aubameyang heeft trainer Xavi zijn gewenste nieuwe aanvalsleider binnen. Op de laatste dag van de transferperiode kwam de spits aan in Barcelona. Op dat moment leek een overgang al in de maak, maar naarmate de dag vorderde kwamen er steeds meer berichten naar buiten dat Arsenal en Barcelona het niet eens konden worden over afspraken rondom een huurdeal. Maar in de avonduren veranderde de situatie weer en was er toch weer een opening. Nu blijkt dat het contract van Aubameyang bij Arsenal is ontbonden, waardoor hij transfervrij de overstap kan maken naar Barcelona.

Pierre-Emerick Aubameyang tekent bij Barcelona een contract dat hem tot de zomer van 2025 aan de club verbindt. In de overeenkomst is een optie opgenomen die het mogelijk maakt om al op 30 juni 2023 uit elkaar te gaan. De Gabonees-Franse aanvaller wordt donderdagmiddag officieel gepresenteerd.

Peña

Iñaki Peña op huurbasis naar Galatasaray

Traore gepresenteerd: ”Ga er alles aan doen om fans blij te maken”