in ,

OFFICIEEL: BARÇA HEEFT BOOMLANGE COLOMBIAAN BINNEN

Welkom, Yerry Mina!

De winterse transfermarkt is pas een kleine twee weken open, maar FC Barcelona heeft al vroeg toegeslagen. Na de komst van Philippe Coutinho, heeft Barça wederom een Zuid-Amerikaan aangetrokken. De achterhoede is namelijk versterkt met Yerry Mina. 

De Catalanen zaten al een lange tijd achter de verdiensten van de boomlange verdediger aan en heeft nu eindelijk toegeslagen. Mina komt voor een bedrag van 11,8 miljoen euro over van Palmeiras. Barça maakt via de officiële clubkanalen bekend dat er een ontsnapclausule van maar liefst 100 miljoen euro is opgenomen in zijn contract. Mina tekent bij Barcelona een contract voor vijf seizoenen. Naar verwachting ondergaat Mina vrijdag de medische keuring en wordt hij later die dag gepresenteerd in Camp Nou.

Welkom, Yerry Mina!

Mina zou in de zomer van 2018 al van Palmeiras naar FC Barcelona komen voor 9 miljoen euro, maar door het vrijwel zekere vertrek van Javier Mascherano wilden de Catalanen Mina in januari al naar Barcelona halen. Over het bedrag voor die maanden moesten beide clubs lang onderhandelen. Het bod van 27 miljoen euro van Borussia Dortmund speelde daarbij een grote rol.

 

Valverde roept talenten Barça-B opnieuw op voor de Copa

Wie is Barcelona’s kersverse aanwinst Yerry Mina?