BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Wie is Barcelona’s kersverse aanwinst Yerry Mina?

FC Barcelona heeft donderdagochtend via de clubsite bekend gemaakt dat het verdediger Yerry Mina heeft aangetrokken. Mina is voor velen een onbekende en dus een grote verrassing  van de Catalaanse club. Voor de echte Barça-kenners was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat de Colombiaan naar Barcelona kwam. 

Palmeiras en FC Barcelona kwamen in oktober 2016 al tot een akkoord over de transfer. De 23-jarige verdediger zou in de zomer van 2018 naar Barcelona vertrekken, maar door het  mogelijke vertrek van Mascherano, heeft Barcelona Mina nu al naar Camp Nou gehaald.

Yerry Mina gaat daarmee de eerste Colombiaan worden die een officiële wedstrijd voor FC Barcelona gaat spelen. Lauro Mosquera speelde in 1964 wel een vriendschappelijk duel voor de Catalanen, maar bleef niet bij de club.

Voor Palmeiras is Mina de op twee  na duurste uitgaande transfer. Rivaldo en Gabriel Jesus blijven hem met 12 en 32 miljoen euro voor.

De Colombiaanse verdediger, die in zijn jeugdjaren voor Deportivo Pasto speelde,  krikt bij Barcelona met zijn 1.95 meter de gemiddelde lengte van het elftal flink omhoog. Met die lengte is hij direct de langste speler van Barcelona. Pique blijft net achter hem met 1.94 meter.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.