in ,

Oefenwedstrijden levert Barcelona miljoenen op

Voor FC Barcelona is afgelopen week de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen, maar komende week gaat het voor Barcelona pas echt beginnen als de eerste oefenwedstrijden op het programma staan. Buiten de sportieve belangen leveren de oefenwedstrijd Barcelona ook de nodige miljoenen op.

FC Barcelona reist zaterdagmiddag af naar Tokio, waar voor de Catalanen het Japanse avontuur begint. Barcelona, dat sinds de Wereldbeker voor clubs in 2015 niet meer in Japan is geweest, treft tijdens de Rakuten Cup onder meer voormalig Barça-spelers Andrés Iniesta, David Villa en Sergi Samper. Zij spelen met Vissel Kobe op 27 juli tegen hun oude club als onderdeel van de sponsordeal met Rakuten. Dat duel levert de Catalanen geen geld op. Voor het duel met de Japanse club treffen de Catalanen op 23 juli eerst Chelsea. Aan het duel met de Europa League-winnaar houdt FC Barcelona ruim drie miljoen euro over.

Na de Rakuten cup treft Barcelona, op 4 augustus, in het eigen Camp Nou Arsenal voor de Gamer Cup. Na de feestelijke opening van het seizoen in het eigen stadion vertrekt de selectie Barcelona alweer naar De Verenigde Staten om daar twee duels tegen Napoli te spelen. Met de twee duels tegen de Italiaanse club (8-8/10-8) haalt Barcelona zo’n 5 miljoen euro op. De Catalanen verdienen daardoor zo’n acht miljoen euro aan de oefenwedstrijden in de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Evementen

Voor Barcelona zal de trip door Japan een stuk drukker dan die door de VS. Voor de spelers staan er in Japan, vanwege de sponsordeal, verschillende evenementen op het programma. Zo is er een bijeenkomt met sponsor Rakuten, met Nikken Sekkei, de ontwerper van het ‘nieuwe Camp Nou’ en zal Barcelona bij een evenement voor de promotie van de Olympische Spelen aanwezig zijn.

Hiroki Abe FC Barcelona

Japanse aanwinst: ”Ik heb geen bepaalde deadline”

Cucurella FC Barcelona

Vleugelverdediger vertrekt na twee dagen alweer bij Barça