in

Japanse aanwinst: ”Ik heb geen bepaalde deadline”

Hiroki Abe FC Barcelona

Hiroki Abe zette afgelopen week voet aan grond in Barcelona, de plek waar hij de komende jaren zal spelen voor FC Barcelona. De Japanse aanvaller komt komend seizoen uit voor Barcelona B, maar hoopt in de toekomst de overstap te maken naar de A-selectie.

”Natuurlijk voel ik de verwachtingen van de club”, zei Hiroki Abe over zijn verwachtingen bij de club tijdens zijn eerste persmoment bij Barcelona. ”Maar ik heb mezelf geen deadline opgelegd. Ik wil me snel verbeteren en hoop dan zo snel mogelijk de stap naar het eerste elftal te kunnen maken.”

Abe trainde deze week nog niet mee met zijn ploeggenoten van Barcelona B. De 20-jarige aanvaller heeft een heupblessure en sloeg vandaag nog de training over. De Japanse aanvaller liet tegenover de media dan ook in het midden of hij komende week met de A-selectie afreist naar Japan. ”Ik heb van die berichten gehoord, maar ik wil me vooral de komende tijd verbeteren.”

Hij is goed in één tegen één en hij is snel en slim.

Barcelona B coach Javier García Pimienta

Hiroki Abe is inmiddels begonnen met zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. ”Ik ben hier nu een aantal dagen en begin inmiddels aan het eten te wennen. De taal zal ik in de komende periode ook wel leren”, aldus de Japanner tegenover tientallen journalisten. ”Mijn teamgenoten helpen me goed, dus ik hoop me snel aan te passen.”

In beeld | Derde trainingsdag FC Barcelona

Oefenwedstrijden levert Barcelona miljoenen op