in

Nouri hielp Frenkie de Jong bij clubkeuze: ‘Hij gaf een signaal’

Frenkie de Jong moest afgelopen jaar een loodzware keuze maken voor zijn toekomst. Naar welke topclub in Europa zou hij gaan? De middenvelder van FC Barcelona onthulde bij De Wereld Draait Door dat hij van Abdelhak Nouri advies kreeg.

De Jong schoof net als als zijn voormalig teamgenoot Donny van de Beek en Steven Bergwijn aan bij het tv-programma, dat donderdagavond volledig in het teken stond van de voormalige middenvelder van Ajax. De middenvelder van FC Barcelona vertelde in DWDD onder meer dat hij op bezoek ging bij Nouri in een verzorgingstehuis op het moment dat hij een keuze moest gaan maken tussen de verschillende Europese topclubs.

‘Ik was gaan twijfelen’, vertelde De Jong aan Matthijs van Nieuwkerk. De Jong besloot om Nouri te bezoeken voor advies. ‘Toen kwam de moeder van Appie binnen en die vroeg aan hem: “Waar moet Frenkie naartoe?” Ze noemde de clubs op en zei: “Moet hij naar Barcelona?” Toen gaf Appie met zijn wenkbrauwen een signaal dat hij er mee instemde. Dat was een heel mooi moment voor mij en de familie.’

Nouri weer thuis!

Nouri liep in juli 2017 ernstige hersenschade op tijdens een oefenduel tussen Ajax en Werder Bremen. De talentvolle speler van Ajax werd sindsdien verzorgd in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Zijn familie liet donderdag bij DWDD weten dat Nouri inmiddels weer thuis is en dat het goed met hem gaat. “Mensen zullen zich afvragen: wat houdt goed in? Hij ligt niet meer in coma. Hij is wakker, hij slaapt, hij niest, hij eet en boert. Hij komt zijn bed niet uit en is heel afhankelijk van ons. Op zijn goede momenten is er een vorm van communicatie, via een bevestiging van wenkbrauwen, maar hij kan dat niet lang volhouden.”

‘FC Barcelona plaatst acht spelers op de transferlijst, Griezmann mag vertrekken’

Barcelona verlaagt salaris van spelers en staf met 70 procent