in

Neymar levert aanvoerdersband in bij Brazilië: ”Het was een eer”

Neymar beleefde zaterdag met het behalen van olympisch goud een van de mooiste momenten uit zijn leven. ,,We hebben laten zien wat we kunnen. Alle mensen die ons in het begin van het toernooi bekritiseerd hebben, zullen nu wel iets stiller zijn”, zei de aanvaller van FC Barcelona.

”Ik wil al mijn teamgenoten en familie voor dit moment bedanken”, ging Neymar verder. De sterspeler bezorgde Brazilië het felbegeerde goud door in de finale tegen Duitsland de beslissende strafschop te benutten. De 24-jarige aanvaller liet hiermee het volgepakte Maracanã-stadion ‘ontploffen’.

Ondanks het gouden succes deed Neymar na afloop wel afstand van de aanvoerdersband van het Braziliaanse elftal. ”Het was een eer voor mij en ik heb alles gegeven. Maar ik wil niet langer aanvoerder zijn.”

FC Barcelona herstelt na competitiestart

Messi is trendsetter: Neymar en Rafinha blonderen haar