in ,

Messi vrijwel zeker niet in actie tijdens seizoensopening

FC Barcelona trapt vrijdag het nieuwe seizoen in de Liga af tegen Athletic Bilbao. De Catalanen moeten het tijdens dat duel vrijwel zeker zonder superster Lionel Messi doen.

De Argentijn raakte vorige week tijdens zijn eerste training van het nieuwe seizoen geblesseerd. Een kuitblessure zorgde ervoor dat Messi niet met de selectie af kon reizen naar de VS, waar Barcelona twee duels speelde tegen Napoli. Messi bleef achter in Barcelona en werkte aan zijn herstel. Toch is het de verwachting dat de sterspeler vrijdag niet in actie zal komen. Coach Ernesto Valverde wil namelijk geen enkel risico lopen.

Na afloop van het duel met Napoli liet Valverde al doorschemeren dat de Argentijn waarschijnlijk niet in actie gaat komen. ”Ik had graag gehoopt dat Messi nog op vakantie was geweest, maar helaas is het anders en is Messi hier vandaag niet vanwege een blessure”, zei de coach na de 4-0 overwinning op Napoli. ”Ik denk dat het voor Messi lastig wordt om bij de start van LaLiga aanwezig te zijn. Voor nu is hij bezig met zijn herstel en lijkt hij de start van de competitie te moeten missen.”

Frenkie de jong assist op Ousmane Dembélé

De Jong maakt zich onsterfelijk met geniale assist en uitstekende cijfers

Interview Frenkie de Jong

Interview | De Jong wil bij Barcelona meer scoren