in

De Jong maakt zich onsterfelijk met geniale assist en uitstekende cijfers

Frenkie de jong assist op Ousmane Dembélé

Voor FC Barcelona zit de voorbereiding op het nieuwe seizoen erop. De Catalanen trappen vrijdag het nieuwe seizoen af tegen Athletic Bilbao en speelden zaterdag de laatste oefenwedstrijd tegen Napoli. Frenkie de Jong was daarin de smaakmaker en maakt zich inmiddels onsterfelijk bij de Catalaanse fans en media.

Frenkie de Jong, die in januari door FC Barcelona werd aangetrokken, heeft in zijn eerste weken de harten van de Barça-fans veroverd. De voormalig speler van Ajax was misschien wel de beste speler in de voorbereiding van FC Barcelona. Met zijn wedstrijd tegen Napoli lijdt hij zichzelf, voor de start van de Liga, naar een plek is de basiself van Ernesto Valverde.

Volgens Opta’s data was er geen enkele speler op het veld die meer passes had als Frenkie. De Nederlander gaf tegen Napoli 72 nauwkeurige passes af en veroverde 8 ballen. Het werd een ware show van de 22-jarige Nederlander. met als hoogtepunt de assist bij de 4-0 van Ousmane Dembélé.

Ook op sociale media werd er vol lof gesproken over de prestatie van De Jong. De middenvelder is volgens de Spaanse media nu al een koopje. En ook de gedrevenheid van de Nederlander is indrukwekkend te noemen, want tijdens de terugreis naar Barcelona was De Jong niet bezig met Netflix of gamen, Frenkie was namelijk de wedstrijd tegen Napoli alweer aan het analyseren. De Jong is nu al een speler waarvan ze Barcelona verwachten nog jaren plezier van te zullen hebben.

Frenkie de Jong passes in Naples-Barça

Samenvatting | FC Barcelona wervelt in tweede helft langs Napoli (0-4)

Messi vrijwel zeker niet in actie tijdens seizoensopening