in ,

‘Messi verlengt en krijgt clausule van maar liefst 400 miljoen euro

Lionel Messi staat op het punt om zijn contract bij FC Barcelona te verlengen tot medio 2021, met de optie voor nog een jaar. De 29-jarige Argentijnse aanvaller zou volgens Cadena Ser op punt staan om zijn contract bij de Catalaanse club te verlengen.

Messi, die nog een contract heeft tot de zomer van 2018, is sinds begin dit jaar aan de onderhandelingen begonnen met de club. Cadena Ser weet dat de Argentijn na maanden van onderhandelen nu op het punt staat om zijn contract tot de zomer van 2021 te verlengen. In 2021 zit het termijn van voorzitter Bartomeu erop en lopen de contracten van Luis Suarez en Neymar Jr. ook af. Messi heeft een optie om het contract dan nog met een jaar te verlengen.

Het radiostation weet inmiddels ook te melden dat de Argentijn een nieuwe clausule krijgt. Messi had een ontsnappingsclausule van 250 miljoen euro en zal nu 400 miljoen euro worden.

De contractverlenging zal pas per 1 juli officieel ingaan, zodat de deal dan kan worden opgenomen in het nieuwe financiële boekjaar. De Spaanse media verwacht dat de club het nieuws komende week al bekend gaat maken.

‘Eriksen op derde plek verlanglijstje FC Barcelona’

VIDEO: Neymar scoort van dak naar dak in Hollywood