in

Messi terug bij Barcelona en lijkt toch klaar voor Betis

Messi back in training

Lionel Messi is 16 dagen na zijn kuitblessure terug in de groep bij FC Barcelona. De aanvaller trainde woensdagavond weer met de selectie mee en lijkt op tijd fit voor de competitiewedstrijd met Real Betis.

Op 5 augustus liep Messi, tijdens zijn eerste training van het nieuwe seizoen, de kuitblessure op. De afgelopen weken trainde de Argentijn individueel en miste daardoor de volledige voorbereiding van Barcelona.

Woensdag stonden er twee sessies op het programma voor de ploeg van Ernesto Valverde. Woensdagochtend trainde Messi al individueel met bal en tijdens de avondsessie sloot Messi weer aan bij de groep. De komende dagen zal Messi moeten afwachten hoe zijn kuit reageert op de trainingen, maar mocht de Argentijn pijnvrij trainen dan is de kans groot dat Messi zondag opgenomen wordt in de wedstrijdselectie.

https://twitter.com/BarcaSource/status/1164235395653144576

Met de terugkeer van Lionel Messi heeft coach Ernesto Valverde weer een optie extra voor de aanval. De oefenmeester zag afgelopen week Ousmane Dembélé uitvallen met een hamstringblessure. De Fransman is zeker een maand uitgeschakeld. Bovendien is Luis Suarez ook niet fit voor het duel van aankomend weekend.

Barcelona speelt zondag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in het eigen Camp Nou. Het duel met Real Betis begint om 21.00 uur.

Luis Suarez

‘VS lonkt voor Suárez: Beckham wil Uruguayaan naar de MLS halen’

Messi - Suarez - Vidal

Rondom Barça: Real Betis vraagt Messi rustig aan te doen