in , ,

Messi keert terug bij La Albiceleste en dat wil men weten ook

Het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland had het toernooi van Argentinië en Lionel Messi moeten worden. De Argentijnen waren, onder meer door de aanwezigheid van de superster van Barcelona, de gedoodverfde favoriet voor de eindzege. Na drie verloren finales moest het afgelopen zomer wel raak zijn. Het liep echter uit op een grote teleurstelling en Messi zegde zijn beschikbaarheid voor het nationale elftal voor enkele maanden op. Maar nu is hij terug.

Het beeld was tekenend voor de grootheid die Messi is. Na het laatste fluitsignaal van de achtste finale tussen Argentinië en Frankrijk, die de Fransen met 3-4 wonnen, omringden de spelers van de latere wereldkampioen zich om de aanvoerder van Argentinië. De gehele selectie van Frankrijk leefde mee met Messi, die zijn droom om wereldkampioen te worden uiteen zag spatten. Wat zijn toernooi had moeten worden, eindigde in misschien wel de grootste teleurstelling in zijn carrière tot nu toe.

Het beeld dat het WK van Argentinië en Messi typeerde: de kop naar beneden.

Messi was ten einde raad. De afgelopen maanden kwam hij dan ook niet uit voor zijn land. Maar nu is hij terug. Vanavond speelt het Argentijnse elftal tegen Venezuela. De wedstrijd staat volledig in het teken van de terugkeer van Messi. De aanvoerder speelt vanavond interland 129 in het shirt van
La Albiceleste.

Vuelve Messi

Om de rentree van Messi in het Argentijnse elftal te vieren maakte het officiële account van de wereldkampioen van ’78 en ’86 een speciaal filmpje met de mooiste momenten van de nummer tien in het shirt van Argentinië. Bekijk het filmpje hieronder:

De wedstrijd tussen Argentinië en Venezuela begint vanavond om 21:00 uur Europese tijd. Komende dinsdag speelt het elftal van Lionel Messi een oefeninterland tegen Marokko. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.

Nederland met Cillessen en De Jong overtuigend begonnen aan kwalificatie

Messi voor het eerst sinds WK weer aan de aftrap bij Argentinië