BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Messi helpt Barcelona aan ruime overwinning op Juventus

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Champions League goed begonnen. De Catalanen namen het dinsdagavond in de groepsfase op tegen Juventus. Het was Lionel Messi die zijn ploeg bij de hand nam. Mede dankzij twee treffers van de Argentijn werd het in Camp Nou 3-0. 

Barcelona kon tegen Juventus over een fitte selectie beschikken. De Catalanen wilden revanche nemen op Juventus, dat Barcelona afgelopen seizoen nog uitschakelde in de kwartfinale.

Barcelona begon met Dembélé in de basis en de Catalanen begonnen erg sterk. Een aantal vrije trappen van Lionel Messi konden nog gestopt worden door Buffon, maar vlak voor de pauze was het na een lang schaakspel, toch raak voor Barcelona. Een snel één-tweetje tussen Messi en Suarez zorgde uiteindelijk ervoor dat de Argentijn vrij de 1-0 in de verre hoek kon schieten. Daarmee passeert Messi voor het eerst in zijn carrière de Italiaanse doelman Buffon.

In de tweede helft domineerde Barcelona volledig, al was het Dybala die na de pauze de eerste kans kreeg voor Juventus. Hij schoot de bal hoog over. Uiteindelijk was het Barcelona dat na ruim tien minuten spelen in de tweede helft de score verdubbelde. Deze keer gaf Messi de voorzet en kon Rakitic uiteindelijk op de elf meter de 2-0 binnen schieten voor Barcelona.

Messi ging vervolgens op zoek naar zijn tweede treffer. Die kwam er bijna, maar de Argentijn schoot de bal op de paal. Even later was het alsnog raak voor Messi. Een snelle counter van Iniesta kwam uiteindelijk bij Messi terecht, die met één beweging vrij voor het doel kwam en uiteindelijk eenvoudig Buffon passeerde: 3-0.

Vlak voor tijd maakte Luis Suarez ook zijn doelpunt voor Barcelona, echter stond de Uruguayaan in buitenspelpositie. Daardoor bleef het in Camp Nou 3-0 en start Barcelona het nieuwe seizoen in de Champions League uitstekend.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.