BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Tevredenheid alom na zege op Juve: “We hebben genoten”

Na drie opeenvolgende overwinningen in de competitie tegen respectievelijk Real Betis, Alavés en Espanyol, stond er voor FC Barcelona dinsdagavond weer eens een topwedstrijd op het programma. De Catalanen trapten het Champions League-seizoen af tegen de ploeg door wie het afgelopen jaar roemloos werd uitgeschakeld in de kwartfinale van het Miljoenenbal: Juventus. Gisteren kende de Catalaanse grootmacht echter weinig moeite met de Italianen. Barça won, mede door een uitblinkende Messi, met 3-0 van de Oude Dame. Zo kreeg de goede competitiestart een uitstekend vervolg in de Champions League. En wie had dat gedacht na de kansloze nederlaag in de strijd om de Spaanse Supercup tegen Real Madrid?

Ernesto Valverde

Tijdens de persconferentie voorafgaand de clash met de Italiaanse recordkampioen, benadrukt Ernesto Valverde hoe belangrijk het is om een competitie te starten met een overwinning. Dat hij in zijn eerste Champions League wedstrijd met zijn nieuwe club een ruime overwinning boekt op de verliezend CL-finalist, moet hem goed doen. ”We hebben nog genoeg werk te verrichten, maar het is een belangrijke overwinning. Om de fans achter ons te krijgen is het essentieel om wedstrijden te winnen’’, aldus de trainer. Valverde zag ook dat het in de eerste helft nog niet helemaal liep zoals hij voor ogen had: ”Juventus is een taaie ploeg. Ze zijn verdedigend erg sterk en hielden de linies kort op elkaar. We moesten geduld tonen gisteren.’’ Maar dan is daar altijd nog Lionel Messi. ”Wanneer Messi de bal krijgt, krijg je het gevoel dat hij iets voor ons gaat doen. Het doelpunt vlak voor de rust was cruciaal voor het gevolg van de wedstrijd’’, aldus de tevreden hoofdcoach.

Ousmane Dembélé maakte gisteravond voor het eerst zijn opwachting aan de aftrap. De nieuwe recordaankoop zag zijn collega-aanvaller Messi weer de hoofdrol opeisen.

Reacties van de spelers

Jordí Alba was gisteren één van de uitblinkers aan de kant van FC Barcelona. De razendsnelle linksback denderde over de linkerflank en droeg zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij. De Spanjaard kijkt met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd: ”Ik ben erg blij met het optreden van het team. We proberen te doen wat de coach ons voordraagt en op dit moment gaat het uitstekend.’’ De linksback verscheen met een grote glimlach voor de camera’s. ”We hebben plezier, zowel op als buiten het veld. Er zijn wedstrijden die je wint, maar waarin je wel tot het uiterste moet gaan. Maar vandaag ging het goed, we genoten op het veld’’, aldus Alba.

Zijn collega aan de rechterkant, Nelson Semedo, maakte gisteren zijn Champions League-debuut in het shirt van FC Barcelona. De Portugees deed het, net als Alba, uitstekend. ”De Champions League is een droom, vooral als je begint met een overwinning. Mijn eigen optreden? Ik probeer slechts het vertrouwen dat de club in mij heeft terug te betalen op het veld’’, aldus de van Benfica overgekomen rechtsachter.

Groep D

Barça neemt na de ruime overwinning op Juventus de koppositie in groep D. De andere wedstrijd die op het programma stond in de groep van de Catalanen, was die tussen Olympiakos en Sporting Portugal. De Portugezen stonden nog voor de rust al met 0-3 voor, maar maakten het in de slotfase nog spannend: 2-3. De volgende speelronde reist de ploeg van Valverde af naar Lissabon voor de clash met Sporting, terwijl Juventus het thuis opneemt tegen Olympiakos. De wedstrijden worden afgewerkt op woensdag 27 september.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.