in

Messi en co slaan FIFA-gala over

De spelers van FC Barcelona zullen maandagavond niet aanwezig zijn tijdens het FIFA-gala in Zürich. Dat maakte de club maandag bekend via officiële kanalen. De Catalanen, die zondag punten verspeelden tegen Villarreal (1-1), willen zich voorbereiden op de Copa del Rey.

Lionel Messi, Gerard Pique, Luis Suarez en Andrés Iniesta zullen maandag niet aanwezig zijn bij de eerste editie van het nieuwe FIFA-gala. Messi maakt tijdens het gala kans op ‘de beste speler van het jaar-award’. De andere spelers maken kans om opgenomen te worden in het FIFpro elftal van het jaar. Daarvoor zijn ook Alba, Busquets, Neymar en Rakitic genomineerd, maar zij zouden al niet naar het gala gaan.

Barcelona stuurt echter wel een delegatie van het bestuur richting Zürich. Onder meer voorzitter Bartomeu en vice-voorzitter Mestre zullen aanwezig zijn. Volgens de Spaanse media zit er meer achter dat Barcelona niet op komt dagen met hun supersterren. De FIFA is naast de UEFA en de Spaanse Liga één van de vijanden van de Catalanen geworden door lopende rechtszaken en andere conflicten.

Verwacht wordt dat Cristiano Ronaldo er dit jaar vandoor gaat met de prestigieuze prijs.

 

 

 

Messi bezorgt Barcelona pas laat een punt tegen Villarreal

Samenvatting | Villarreal – FC Barcelona (1-1)