Messi bezorgt Barcelona pas laat een punt tegen Villarreal

FC Barcelona is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen. De Catalanen kwamen door een late treffer van Lionel Messi niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal.

Na de nederlaag in de Copa del Rey tegen Atheltic Bilbao veranderde Luis Enrique zijn basiselftal tegen Villarreal. Rakitic werd buiten de selectie gelaten, Alba en Umtiti begonnen op de bank. Maar ook met Lucas Digne en André Gomes lukte het Barcelona niet om te winnen.

Villarreal zat er vanaf het eerste moment bovenop bij FC Barcelona. De Catalanen kwamen de eerste helft dan ook niet in hun spel. Ook het aanvalstrio MSN leek het het niet te hebben in El Madrigal. Een schot van Neymar net naast het doel was het gevaarlijkste moment voor de ploeg van Luis Enrique in de eerste helft.

Na de pauze kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Na een fout van Digne kon Sansone uit een counter profiteren. De aanvaller passeerde doelman Ter Stegen in de verre hoek en schoot 1-0 raak. Barcelona ging na het doelpunt vol in de aanval. Lionel Messi raakte de paal en Barcelona werd een strafschop onthouden. De defensieve muur van Villarreal leek sterk genoeg om de druk van Barcelona tegen te houden, maar in de 90e minuut was het Lionel Messi die vanuit een vrije trap Barcelona alsnog een punt bezorgde.

Door het 1-1 gelijke spel raakt Barcelona verder achterop bij Real Madrid. Met een wedstrijd minder gespeeld heeft het nu vijf punten voorsprong.