Messi bezorgt Barcelona achtste titel in elf jaar

FC Barcelona heeft voor de 26ste keer de Spaanse landstitel veroverd. De Catalanen wisten zaterdagavond, in een volgepakt Camp Nou, met 1-0 te winnen van laagvlieger Levante. Lionel Messi zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd en dat was genoeg voor zijn tiende landstitel in Spanje.

Voorafgaand aan deze week was het voor de fans van FC Barcelona een kwestie van tijd voordat hun favoriete FC de landstitel zou veroveren. Toch had Barcelona tegen Levante ruim een uur nodig om de 26ste landstitel veilig te stellen. De Catalanen kregen, met Messi op de bank, in de eerste helft voldoende kansen om de landstitel al voor de pauze veilig te stellen, maar onder meer Luis Suarez en Philippe Coutinho wisten doelman Aitor niet te passeren.

Ernesto Valverde wilde niet wachten tot het laatste half uur en bracht Messi bij aanvang van de tweede helft direct in het veld. De Argentijn had slechts een kwartier nodig om zijn tiende landstitel bij Barcelona veilig te stellen. Na een goede actie van Dembélé en het doorzetten van Vidal, kon Messi uiteindelijk doelman Aitor passeren in de verre hoek.

De 1-0 voorsprong voor Barcelona betekende niet dat de Catalanen direct achterover konden gaan leunen, want Levante-aanvaller Morales kreeg na de 1-0 twee enorme kansen voor de bezoekers. Maar Levante was in de afronding de hele wedstrijd niet scherp genoeg.

Uiteindelijk wisten de bezoekers voor onvoldoende gevaar te zorgen en kon Ernesto Valverde zich richten op de confrontatie tegen Liverpool in de Champions League.