BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona staat stil bij sterfdag voormalig-trainer Tito Vilanova

Het is vandaag vijf jaar geleden dat Tito Vilanova op 45-jarige leeftijd het leven moest laten. Vilanova groeide in zijn periode als assistent- en hoofdtrainer uit tot een geliefd persoon in Barcelona. Hij overleed op 25 april 2014 aan de gevolgen van kanker.

In zijn periode als voetballer van FC Barcelona brak de jonge Vilanova nooit door in het eerste elftal van de Catalaanse grootmacht. Hij vertrok in 1990 naar Figueres. In 2007 keerde Vilanova als assistent-trainer van Pep Guardiola terug bij Barcelona. Als vaste rechterhand vierde hij samen met Guardiola grote successen. In 2009 en 2011 won Barcelona met Guardiola als hoofdtrainer en Vilanova als assistent de Champions League.

Guardiola maakte in het voorjaar van 2012 bekend aan het eind van het seizoen te stoppen als trainer van Barcelona. Tito Vilanova volgde hem op. Als hoofdtrainer vierde Vilanova het Spaanse kampioenschap. In de zomer van 2013 werd bekend dat hij vanwege gezondheidsreden ontslag neemt als trainer van Barcelona.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like