in

Meer dan een shirt met twee kleuren

Het nieuwste shirt van FC Barcelona, voor seizoen 2018/2019, heeft alles in huis om wederom titels voor de club te winnen. Zoals de slogan van de club inspireert: dit Barcelona shirt betekent veel meer dan twee kleuren.

Dri-FIT verwerkt Nike als technologie steevast in haar hoogwaardige tenues. Om het lichaam van de dragers droog en comfortabel te houden. Van de eerste tot en met de laatste minuut van een wedstrijd. Die boodschap is besteed voor het oersterke middenveld van de Catalanen.

Als loper weet Ivan Rakitić dus wel raad met dit nieuwste shirt. Fans verwachten dat hij vele meters maakt en daarin uitblinkt met vernuftige passing en slimme looplijnen. Samen met Busquets draagt de Kroaat het gewicht van deze linie. Ze brengen ervaring, gogme en overwicht. Nike Breathe materiaal geeft Busquets de nodige ademing door het shirt. Geen overbodige transpiratie in de stof, dit wordt direct afgevoerd. Vrij bewegen. Focus op de bal.

Arturo Vidal bijt zich als vanouds vast in alles wat hij tegenkomt. De Chileen is gebrand om direct in zijn eerste seizoen een stempel te drukken. Zijn FC Barcelona-shirt is overal op het veld. Op de borst ziet hij aan de rechterkant het logo van sponsor Nike en op de linkerkant het embleem van de club.

De brede schouders van Samuel Umtiti vormen zich strak onder de blauwe banen aan de bovenkant van het shirt. Dat elastische deel van het tricot biedt hem flexibiliteit voor de duels en de juiste pasvorm voor zijn sprints. Catalaans bloed van Gerard Piqué gaat nog sneller stromen bij het dragen van de kleuren van de streek. Niet alleen op het logo van de club, maar ook aan de binnenkant van de nek zijn geel en rood subtiel opgenomen in het shirt.

Onderaan het rood-blauw is het shirt afgesneden met een rechte zoom. De nauwsluitende vorm zit als gegoten voor de snelle aanvallers. Lionel Messi, Ousmane Dembélé en Malcolm schieten razendsnel langs verdedigers en positioneren hun lichaam in een split second voor een schot. Nou Camp gaat staan zodra de bal in de voorste linie is, de oneindige zee van blauw en rood leeft passievol mee met deze prachtige club.

Philippe Coutinho voelt zich inmiddels meer dan thuis in deze kleuren. Een score van zijn voet betekent twee vingers omhoog, een blik naar de hemel en een eerbetoon aan het shirt. Honderd procent polyester stelt Jordi Alba in staat om de linkerkant de domineren. Klein en gedreven vliegt de Spanjaard in het nieuwste shirt langs de lijn. Op zoek naar een afspeelmogelijkheid.

Debutant Arthur eist die bal maar wat graag op. Spel verdelen, een snelle voortzetting en ruimtes zoeken. Voor hem voelt het uiterst comfortabele shirt al als een warm bad. Evenals Sergi Roberto is de Braziliaan klein van stuk en zo bedreven om het spel te versnellen wanneer het moet.  

Meer dan twee kleuren is de uitstraling van het nieuwste shirt van FC Barcelona.

Messi en Pique laten tijdens training niets heel van Cillessen

Verhuurde Arda Turan krijgt megaboete na gevecht in nachtclub