in ,

‘Mathieu en Arda weg bij Barcelona’

Zowel Jeremy Mathieu als Arda Turan lijken deze zomer definitief te gaan vertrekken bij FC Barcelona. Sporting zou Mathieu graag aan willen trekken, terwijl Arsenal Arda bij Barça weg wil halen. 

Volgens Mundo Deportivo heeft Sporting wel een probleem bij het aantrekken van Jeremy Mathieu. De Fransman heeft namelijk zelf geen interesse om Camp Nou te verlaten. Hij kiest er liever voor om nog een jaar in Catalonië te blijven en dan te vertrekken wanneer zijn contract is afgelopen. Mathieu kwam al enige tijd niet voor in de plannen van Luis Enrique en ook de nieuwe coach Ernesto Valverde is weinig gecharmeerd van de verdediger.

Arda Turan zou in tegenstelling tot Mathieu wel willen vertrekken bij Barcelona, al helemaal als het gaat om een grote Engelse club zoals Arsenal. De Turk is geen basisspeler bij Barcelona en het ziet er naar uit dat dit in de toekomst ook niet gaat gebeuren. Hij kan op de linksvoor-positie Neymar niet uit de basis spelen en een rol op het middenveld past niet bij zijn speelstijl. Arsenal zou de Turk graag over willen nemen van Barcelona, maar dan moet de vraagprijs van 30 miljoen euro wel worden verlaagd. In de komende welen zullen er meerdere clubs zich gaan melden voor de twee reservespelers. 

Messi opent in 2019 eigen themapark in China

Barcelona B stap dichterbij promotie