in

Mackenzie heeft vakantie van z’n leven: ”Ik voetbalde drie kwartier met Messi”

Messi Antigua

De Engelse Mackenzie O’Neill heeft na de vakantie misschien wel het beste verhaal tijdens het kringgesprek op school. Het jongetje was met zijn familie op vakantie op Antigua. In gesprek met Ole verteld de elfjarige Mackenzie hoe hij ruim drie kwartier met Lionel Messi voetbalde.

Lionel Messi geniet momenteel van zijn welverdiende vakantie op het eiland Antigua. De aanvaller van Barcelona kwam begin deze maand nog in actie tijdens de Copa America. Uitwaaiden doet de Argentijn het liefst op een rustig eiland waar hij niet gestoord wordt. Maar op Antigua was dat toch het geval. ”Messi was met zijn gezin op het strand. Ik was alleen en voetbalde in de buurt van waar zij zaten”, vertelt Mackenzie aan Ole. ”Messi’s vader gooide ineens een bal naar mij toe en vroeg of ik mee wilde voetballen. Uiteindelijk voetbalde ik ruim drie kwartier met Messi en Thiago. Voetballen met Messi was geweldig, maar hij sprak alleen geen Engels. Zijn vrouw, die goed Engels spreekt, vertaalde alles voor me.”

Voor de Engelsman bleef het echter niet alleen bij voetballen. ”Later zijn we ook nog de boot op gegaan en heb ik gezwommen met Messi en zijn zoon. Daar zijn we lang gebleven. Messi was gewoon als een ‘normale’ vader. Ik mocht op zijn schouders staan en Thiago volgde me overal.”

Advies over zijn voetbalkwaliteiten kreeg de elfjarige doelman van Faversham Strike Force FC uiteindelijk niet van Messi. ”Nee, advies heb ik niet gekregen, want hij spreek geen Engels, maar de bereidheid om met me te voetballen zegt genoeg. Ik zal dit nooit vergeten.”

Jasper Cillessen Valencia

Cillessen: ”Voor mij is Valencia een topclub”

WOW! Toptalent Xavi Simons vertrekt bij FC Barcelona