in

Cillessen: ”Voor mij is Valencia een topclub”

Jasper Cillessen Valencia

Jasper Cillessen vertrok onlangs voor 35 miljoen euro van FC Barcelona naar Valencia. zaterdag speelde de Nederlander zijn eerste minuten in het shirt van zijn nieuwe club. De international van Oranje moest bij Barcelona genoegen nemen met een reserverol achter de Duitser Marc-André Ter Stegen, bij Valencia hoopt de dertigjarige Cillessen weer iedere week onder de lat te staan.

In gesprek met Marca legt Cillessen uit waarom hij nou juist voor Valencia heeft gekozen. ”Ik wilde weer iedere week gaan spelen en Valencia is een club met een geweldige historie. Ze hebben een geweldig elftal en voor mij was het een geweldige kans. In deze fase van mijn carrière is het van belang dat ik weer iedere week ga spelen en bij Valencia heb ik die mogelijkheden.”

Bij FC Barcelona moest Jasper Cillessen drie seizoenen genoegen nemen met een reserverol achter Marc-André Ter Stegen, die volgens Cillessen uitgroeide tot één van de beste doelmannen van de wereld. ”Toen ik bij Barcelona kwam zat Marc op een ander niveau dan nu. Drie jaar later is hij één van de beste doelmannen van de wereld. Ik denk dat we beide veel beter zijn geworden tijdens trainingen, maar voor mij was het nu tijd om te gaan.”, benadrukt Cillessen, die in Valencia nog altijd een topclub ziet. ”Voor mij is Valencia een topclub. Afgelopen jaar wonnen ze de beker en dit seizoen gaan we de Champions League in. We hebben een goed team en een geweldige historie. Voor mij is het dus een topclub.

Rafinha

Jasper Cillessen hoopt dat hij in de nabije toekomst herenigd wordt met een speler van FC Barcelona. Rafinha Alcantara staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van Valencia. ”Rafinha is een geweldige speler, maar hij heeft veel pech gehad met blessures. Voor het systeem en voor mij zou het belangrijk zijn dat hij naar Valencia komt. Hij is een goede vriend van mij en ik hoop dat hij hierheen komt.”

FC barcelona training Japan

Video | Barcelona traint in Tokio

Messi Antigua

Mackenzie heeft vakantie van z’n leven: ”Ik voetbalde drie kwartier met Messi”