Luuk de Jong bezorgt FC Barcelona in blessuretijd belangrijke zege

Luuk de Jong

Luuk de Jong heeft zich zondagavond opnieuw onsterfelijk gemaakt bij FC Barcelona. De Nederlander zorgde tijdens het duel met Levante in de blessuretijd voor de zege van de Catalanen. Lang leek het erop dat Barça punten zou verspelen, maar diep in blessuretijd kopte Luuk de Jong de winnen 3-2 raak.

FC Barcelona kende zondag op bezoek bij laagvlieger Levante een zeer moeizame avond. Vooral in de eerste helft was de ploeg niet in goede doen en ontbrak het aan nauwkeurigheid. Aanvallend gezien liet de ploeg, net als tegen Eintracht Frankfurt niets zien.

Het duel kwam dan ook pas in de tweede helft echt los. Al na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Levante op voorsprong. Morales kon vanaf de stip raakschieten, na een overtreding van Dani Alves. Maar lang kon Levante niet van de voorsprong genieten. Dembélé legde vijf minuten na de 1-0 namelijk de bal op het hoofd van Aubameyang, die de bal in de korte hoek hard binnen kopte en Barça op 1-1 zette.

Na het inbrengen van Gavi en Pedri begon Barcelona een stuk beter te voetballen en kwam Levante steeds moeilijker onder de druk vandaan. Het resulteerde een paar minuten na de gelijkmaker al tot de 2-1 voor Barcelona. Beide invallers lagen aan de basis van het doelpunt en Pedri plaatste uiteindelijk de bal in de verre hoek binnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona, totdat Levante vlak voor tijd opnieuw een strafschop kreeg. Dat was alweer de derde strafschop voor de thuisploeg, maar bij de tweede lag Ter Stegen in de weg. De derde werd door Melero wel binnen geschoten. Barcelona leek met een 2-2 gelijkspel voor het eerst in lange tijd punten te gaan verliezen.

Maar toen kwam Luuk de Jong in de ploeg bij FC Barcelona. En hij wint diep in blessuretijd FC Barcelona alsnog de zege te bezorgen. De Nederlander kopte, na een strakke voorzet van Alba, geweldig binnen bij de eerste paal en bezorgde Barcelona daarmee de 3-2 zege. Daarmee neemt FC Barcelona de tweede plaats weer over van Sevilla en kan het, na het puntverlies van Atletico Madrid, verder uitlopen op de concurrent. De Catalanen hebben namelijk een duel minder gespeeld.