in

Brutaal Frankfurt houdt FC Barcelona op gelijkspel in Europa League

Ferran Torres

FC Barcelona moet in de Europa League nog vol aan de bak om de volgende ronde te bereiken. De Catalanen stuitte in Frankfurt donderdagavond op een stug en brutaal Eintracht Frankfurt, dat Barcelona knap op een 1-1 gelijkspel hield.

FC Barcelona begon in Frankfurt zonder Frenkie de Jong en Ousmane Dembélé in de basis. En dat was te merken ook, want de Catalanen lieten het initiatief aan de thuisploeg. Eintracht Frankfurt oogde een stuk feller en kon daardoor gevaarlijker worden dan de ploeg van Xavi Hernández. Barcelona had dan ook veel moeite om de controle over de wedstrijd te krijgen. Dit lukte Barça dan ook pas na een uur spelen.

Barcelona, dat aanvallend weinig in te brengen had tegen de Duitsers, kwam kort na rust ook terecht op een 1-0 achterstand, toen Knauf vanuit een hoekschop knap in de kruising Ter Stegen kansloos liet. Pas na het inbrengen van Frenkie de Jong en Dembélé begon Barcelona beter te voetballen. Maar grote kansen kreeg het echter niet. Een combinatie tussen Frenkie de Jong en Ferran Torres resulteerde na ruim een uur spelen tot de gelijkmaker. Na de snelle combinatie schoot Torres in de verre hoek 1-1 binnen.

Barça ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar het ontbrak de ploeg aan precisie tegen Frankfurt. Ook na de rode kaart van Tutu kreeg Barcelona nauwelijks situaties waarin de ploeg tot een scoringskans kwam. Daardoor bleef de ploeg van Xavi steken op een 1-1 gelijkspel.

Xavi op zijn hoede voor Eintracht Frankfurt: ”Spelers zijn fysiek sterk”

Luuk de Jong

Luuk de Jong bezorgt FC Barcelona in blessuretijd belangrijke zege