in ,

Lluís Cortés genomineerd voor prestigieuze prijs van UEFA

Er lonkt een mooie prijs voor Lluís Cortés. De trainer van Barcelona Femení is een van drie genomineerden voor de titel UEFA Women’s Coach of the Year. Het is de allereerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Lluís Cortés leidde Barcelona Femení in het vorige seizoen, door corona eerder beëindigd, naar de landstitel en in de UEFA Women´s Champions League wist het team door te stoten naar de halve finale. In februari werd al de Supercopa gepakt door een 1-10(!) zege op Real Sociedad.

Cortes staat sinds januari 2019 aan het roer bij Barcelona Femení. In zijn eerste half jaar wist hij zelfs de finale van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. Hierin bleek de Franse grootmacht Olympique Lyon met 4-1 te sterk.

In de strijd om de UEFA Women’s Coach of the Year heeft Cortés zware concurrentie van Stephan Lerch die met Wolfsburg de dubbel veroverde in Duitsland en ook de finale van de Champions League wist te halen. Daarin moest hij het afleggen tegen Oympique Lyon met de laatste genomineerde trainer: Jean-Luc Vasseur. Die wist uiteindelijk de treble de veroveren. De winnaar wordt op 1 oktober bekend gemaakt.

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

FC Barcelona neemt na 6 seizoenen afscheid van topschutter Suárez

Emotionele Suarez: ”Ik ben trots op de afgelopen zes jaar”