in

Laporta verlengt met parel van La Masía tot 2024

nico-gonzalez-FC-Barcelona

De portefeuille van het verlengen van spelerscontracten was een van de vele hangende taken die Joan Laporta had toen hij voorzitter van FC Barcelona werd. Uiteraard was en is die van Leo Messi de grote prioriteit, maar er zijn anderen die even belangrijk zijn. In het eerste elftal vielen de namen van Óscar Mingueza en Ousmane Dembelé op. De verlengen van het eerste naam is inmiddels gesloten. Maar Laporta voegde daar woensdag een naam aan toe.

Nico González, een 19-jarige middenvelder die momenteel voor Barça B speelt, heeft zijn contract tot 2024 verlengd. Zijn contract liep in de zomer af. De zeer talentvolle middenvelder verlengde zijn contract in het bijzijn van voorzitter Joan Laporta en krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 500 miljoen euro.

De Galicische speler is een van de meest veelbelovende projecten van La Masía. Hij arriveerde in de steengroeve van de Catalaanse eenheid vanuit Montañeros toen hij 11 jaar oud was. De coaches van Barça zagen hem spelen in een vriendschappelijke wedstrijd in Galicië en hadden hun zinnen vanaf dat moment op González gezet.

De zoon van Fran , de voormalig speler van Deportivo Coruna , begon te schitteren in de Infantil B en heeft vervolgens alle categorieën van La Masia doorlopen. In Barça B is Nico inmiddels een basisspeler en zal hij na vanaf komend seizoen een prominentere rol binnen het eerste elftal gaan spelen. Ronald Koeman is namelijk zeer gecharmeerd van de ‘nieuwe’ Sergio Busquets.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Barcelona lijkt titelkansen te verspelen op bezoek bij Levante

Memphis Depay | BacaSource

Marca: Barcelona en Depay bereiken akkoord