in

Marca: Barcelona en Depay bereiken akkoord

Memphis Depay | BacaSource

Hoewel het seizoen nog niet is afgelopen, is Barcelona al bezig met de voorbereiding van het model voor volgend jaar. De club wacht tot het boekjaar afgesloten om precies te weten hoeveel geld ze beschikbaar zullen hebben voor transfers. In die zoektocht is de club voor de lange termijn gericht op Haaland, maar ondertussen vorderen de gesprekken met andere spelers die in juni vrijkomen.

Een van hen is Memphis Depay. FC Barcelona zou volgens de Spaanse sportkrant inmiddels een akkoord hebben bereikt met de Nederlandse aanvaller. De interesse in Depay is met name een verzoek van trainer Ronald Koeman geweest, die ook al bij Oranje met Depay werkte. Barcelona, dat al langer in gesprek was met Depay, kan pas komende zomer toeslaan aangezien Memphis Depay komende zomer transfervrij zijn club Lyon kan verlaten.

Depay zou volgens de krant behoorlijk salaris hebben ingeleverd om komend voor FC Barcelona te willen uitkomen. Echter is er volgens Marca wel een clausule opgenomen in het akkoord. Depay zal komende zomer alleen naar FC Barcelona vertrekken als Ronald Koeman nog coach is. Is dit niet het geval dan moeten beide partijen opnieuw om tafel.

Andere opties

Naast Memphis Depay is de club ook in gesprek met Kün Aguero. Ook die mag komende zomer transfervrij vertrekken bij zijn werkgever Manchester City. En ook met de Argentijn zou inmiddels een akkoord zijn bereik.

Volgens ESPN zou FC Barcelona beide transfers inmiddels onder controle hebben, maar is het nog altijd op zoek naar een oplossing voor de langere termijn. Spelers als Isak (Real Sociedad), Nuñez (Villarreal) en Moreno (Benfica) worden al enige tijd op de voet gevolgd.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

nico-gonzalez-FC-Barcelona

Laporta verlengt met parel van La Masía tot 2024

Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona

Koeman vindt kritiek onterecht: “Een gebrek aan respect”