in

WINWIN

Laporta: ”Het spel gaat nu echt beginnen”

Joan Laporta FC Barcelona

Donderdag 23 december hebben de kandidaten voor de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona om deel te nemen aan de stemmingen. De meeste van hen hebben donderdag hun stembiljetten opgehaald. De kandidaten hebben de komende weken de tijd om hun 2.257 handtekeningen te bemachtigen om definitief op de lijst van kandidaten te komen.

Joan Laporta heeft het meeste vertrouwen in een goede afloop. Hij haalde 60.000 stembiljetten op. De kandidaat, die tussen 2003 en 2010 voorzitter van FC Barcelona was, is één van de favorieten voor de positie als voorzitter bij FC Barcelona. “We hebben gevraagd om 60.000 stembiljetten omdat er 290 handtekeningeninzamelingspunten zijn. Ik zie dat er een grote wens is om ons kandidatuur te steunen en we vragen onze volgers om te komen en te stemmen. En hoe meer handtekeningen we hebben, hoe beter”, zo zegt Laporta. ”Het is het beste teken om aan te geven dat onze club nog leeft en dat ons programma het best is voor Barça. Het gaat erom dat de leden hun eigenwaarde terugkrijgen. We zijn nog maar net begonnen. Het spel gaat nu beginnen.”

Víctor Font

De grootste uitdager van Joan Laporta is Víctor Font. Hij haalde donderdag 42.000 stembiljetten op. Font’s doel is niet alleen door de stemronde te komen, maar ook om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

De andere kandidaten haalden minder stembiljetten op bij de kantoren van FC Barcelona. Toni Freixa en Xavi Vilajoana haalden beide 25.000 biljetten op. Een gevaarlijke uitdager is Jordi Farré. Hij haalde net als Agusti Benedito 35.000 biljetten op. Rousaud gaat voor 25.000 handtekeningen en Lluís Fernández Alá haalde 14.514 stembiljetten op.

De kandidaten hebben tot 11 Januari om een minimum van 2.257 ledenhandtekeningen te verzamelen als zij de stemronde willen doorstaan en officieel deel willen nemen aan de verkiezingen op 24 januari.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Messi 644

Messi passeert Pelé bij eenvoudige zege Barcelona

Messi mist laatste duel van het jaar tegen Eibar