in

LaLiga wil clasico van Camp Nou verplaatsen naar Bernabeu

De clasico van 26 oktober wordt mogelijk niet in Camp Nou gespeeld. De Spaanse competitieorganisatie LaLiga heeft een verzoek ingediend bij het competitie comité om het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid in Santiago Bernabeu te spelen. De reden voor het verzoek is de onrustige situatie in Catalonië.

In Barcelona en de rest van Catalonië is de afgelopen dagen hevig protest gevoerd nadat Catalaanse leiders zijn veroordeeld tot meerjarige gevangenisstraffen. De politici werden veroordeeld vanwege hun rol bij het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum in 2017, dat als illegaal werd bestempeld. Duizenden mensen gingen de straat op. Het leidde tot ongeregeldheden in heel Catalonië.

Op 26 oktober is er opnieuw een groot protest aangekondigd. Op diezelfde dag spelen FC Barcelona en Real Madrid in Camp Nou. Voor de Liga een reden om de wedstrijd te verplaatsen naar Madrid. De wedstrijd in maart wordt dan in Camp Nou gespeeld.

Beide clubs hebben tot maandag de tijd om met tegenargumenten te komen voor het verzoek. De Hoge Raad zal maandag een besluit nemen. Barcelona heeft nog niet gereageerd op het verzoek van de Liga, maar de Spaanse media verwacht dat beide clubs tegen het verzoek zijn.

Debuut Lionel Messi bij FC Barcelona

15 jaar geleden: Lionel Messi debuteert bij FC Barcelona

Lionel Messi zesde Gouden Schoen

Messi ontvangt van zoons zesde Gouden Schoen