in

15 jaar geleden: Lionel Messi debuteert bij FC Barcelona

Het is vandaag exact 15 jaar geleden dat ene Lionel Messi zijn debuut maakte voor FC Barcelona. De toen 17-jarige Messi mocht tegen Espanyol de laatste tien minuten invallen voor Deco. De rest is geschiedenis.

Messi was destijds de op twee na jongste debutant bij de Catalanen. De Argentijn mocht destijds in de 82ste minuut invaller van trainer Frank Rijkaard. Messi viel tijdens zijn invalbeurt amper op, maar stapte, met een 1-0 overwinning, tevreden van het veld.

Pas zeven maanden later wist Messi zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona te maken. Tegen Albacete bediende Ronaldinho de Argentijn, die met een fraai lobje de bal in het doel werkte. 15 jaar later staat de teller op 604 doelpunten in 692 duels voor FC Barcelona. De aanvaller won in totaal 34 prijzen met zijn club.

Adidas

Op deze bijzondere dag krijgt Lionel Messi ook zijn zesde Gouden Schoen uitgereikt voor de topscorer van Europa. Voor Adidas een mooie gelegenheid om ook een nieuwe schoen te presenteren voor de Argentijn. De adidas ‘MESSI 15 YEARS’ NEMEZIZ 19+ brengen een hommage aan enkele gedenkwaardige momenten uit de carrière van Messi. 

De schoen is lichtblauw met wit, dat verwijst naar Argentinië. Daarnaast zijn er gouden accenten te zien op de schoen die verwijzen naar de prijzen die Messi in zijn loopbaan won. Verder wordt er onder meer verwezen naar zijn debuut, de vijf Gouden Ballen die hij won, zijn debuut, zijn rugnummers en zijn logo.

https://twitter.com/ProD_Soccer/status/1184378514801352704

De nieuwe schoenen van Adidas zijn vanaf 19 oktober te koop via de website van Adidas en gaan 250 euro kosten.

Aleña FC Barcelona

‘Real Betis keert in januari terug bij Barcelona voor gewenste middenvelder’

LaLiga wil clasico van Camp Nou verplaatsen naar Bernabeu