in ,

Koploper Barcelona Femení eenvoudig langs EDF Logroño

FC Barcelona Femení heeft opnieuw drie punten gepakt in de competitie. EDF Logroño werd zondagmiddag met 5-0 opzij gezet in het Estadi Johan Cruyff. De Catalaanse vrouwen behouden daardoor de koppositie.

De thuisploeg wist al vroeg de score te openen. Marta Torrejon schoot de bal in de vijfde minuut van dichtbij binnen via een tegenstandster. Een kwartier later verdubbelde Jennifer Hermoso de voorsprong met een laag schot in de verre hoek, dat niet kon worden gekeerd door de keepster van Logroño. Barcelona denderde door en besliste vlak na de 2-0 de wedstrijd. Aitana Bonmati zorgde voor de derde Catalaanse treffer door raak te schieten vanuit een rebound.

Vlak na rust mocht het thuispubliek voor een vierde keer juichen. Asisat Oshoala verraste de doelvrouw van Logroño met een laag schot in de korte hoek. Na een uur spelen kreeg Hermoso een opgelegde kans op haar tweede treffer van de middag. De Spaanse mocht een penalty nemen, maar ze schoot de bal naast. Tien minuten voor tijd kwam er nog wel een mooi slotakkoord. Kheira Hamraoui zorgde voor de laatste treffer van de wedstrijd met een fraai schot in de verre hoek.