in ,

Messi, De Jong, Ter Stegen en Griezmann genomineerd voor de Ballon d’Or

Lionel Messi en Frenkie de Jog

France Football heeft maandagavond de 30 genomineerden voor de Ballon d’Or bekendgemaakt. FC Barcelona is met vier spelers minimaal vertegenwoordigd. Lionel Messi, Frenkie de Jong, Marc-André Ter Stegen en Antoine Griezmann maken kans op de prijs voor de beste speler van de wereld.

Ondanks het feit dat FC Barcelona een teleurstellend afgelopen seizoen kende, ziet de club toch vier spelers terug op de shortlist van de genomineerden voor de Ballon d’Or. Lionel Messi kende persoonlijk wederom een fenomenaal seizoen. Met 36 doelpunten in 34 wedstrijden werd de Argentijn afgetekend topscorer van Spanje. Door zijn ongekende productie in de Liga, mocht Messi onlangs zijn zesde Gouden Schoen in ontvangst nemen. Ook in de Champions League was de aanvoerder op dreef. Met 12 doelpunten in 10 wedstrijden bekroonde hij zijn optreden in het miljardenbal als topscorer.

De Jong

Door zijn prestaties in het seizoen 2018/2019 behoort Messi uiteraard tot de grote kanshebbers voor het winnen van de Ballon d’Or. In september werd hij al uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Frenkie de Jong, sinds afgelopen zomer teamgenoot van Messi, kreeg de stem van zijn Argentijnse teamgenoot. De Nederlander vond zich uiteindelijk terug op het podium als onderdeel van het FIFA Wereldelftal van het Jaar. De Jong kende een fenomenaal seizoen met Ajax. In dienst van de Amsterdammers bereikte hij de halve finale van de Champions League en won hij de dubbel in Nederland. Zijn ijzersterke optredens in met name de Champions League, bekroonde hij met een transfer naar FC Barcelona.

Ter Stegen

Marc-André Ter Stegen is de derde speler van FC Barcelona die door France Football is genomineerd voor de Ballon d’Or. De Duitser hield het afgelopen jaar de nodige ballen uit zijn doel. Met dank aan een fenomenale Ter Stegen, bekroonde Barcelona zich tot kampioen van Spanje en bereikte de club de halve finale van de Champions League. Daarin kon ook Ter Stegen het debacle van Anfield niet voorkomen.

Ter Stegen is naast de Ballon d’Or ook genomineerd voor de Lev Yashin-award voor de beste keeper ter wereld.

Griezmann

Antoine Griezmann maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Barcelona. De Fransman kende geen geweldig jaar. Bij Atletico Madrid kwam hij afgelopen seizoen tot 21 treffers en dit seizoen maakte de aanvaller van Barcelona 4 doelpunten. Atlético Madrid veroverde geen titels. In de Champions League werden de Madrilenen vroegtijdig uitgeschakeld door Juventus. Griezmann behoort dan ook niet tot de favorieten voor de Ballon d’Or.

Naast de heren is ook Lieke Martens één van de kandidaten bij de vrouwen voor de Ballon d’Or. Op 2 december worden de winnaars bekend gemaakt.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Koploper Barcelona Femení eenvoudig langs EDF Logroño

Barcelona mist Roberto en Umtiti tegen Slavia Praag